Az Every B-közép

Kattints a nagyításhoz!

Ez a szurkolói csoport tulajdonképpen AGRO B-közép néven kezdte pályafutását. Az 1999/2000-es női NB I-es bajnokságba feljutott az AGRO SE Orosháza csapata. Ekkor még csak 4-5 lelkes srác járt kiabálni a meccsekre. Ezután lassan, de biztosan elkezdtek sokasodni. Ebben nagy szerepe volt Jároli Józsinak és Bartus Ferinek, akik már a kezdetektől bábáskodtak a csoport felett. Az ő rábeszélő készségük is kellett ahhoz, hogy ezen sorok írója is tiszteletét tegye az első bajnokin. Aztán ment minden magától. Jöttek a piros-fehér egyenmezek, és egy idő után bevetettük eddigi legnagyobb fegyverünket: a SONOR dobszerelést…

Ebben az évben történt, hogy az Every megnyerte az NB I/B keleti csoportját. Már ezen idő alatt párhuzamosan jártunk szurkolni a két csapatnak. Nem volt nehéz eldönteni, hogy a férficsapat mezszíneit ötvözzük a már jól bevált kockás mintával, és ekkor megszületett az Every B-közép is.
Szezon végén szomorú dolog történt: megszűnt a női kézilabdacsapat. Igazán mindenki azt akarta, hogy két felső osztályú csapata legyen a városnak, de ez nem jött össze. Így hát teljes erőbedobással a fiúkra koncentrált mindenki.

Az első évet az NB I-ben nagy várakozás előzte meg. Fejlődtünk látvány terén, amikor kaptunk a klubtól zászlókat, és drapériákat. Ebben nagy szerepe volt Árpási Csaba klubelnöknek, és feleségének Magdinak, akik felismerték, hogy egy jó csapathoz hozzátartozik egy jól felszerelt szurkolói csoport, akik megadják minden egyes meccsen az alaphangulatot, és nem utolsó sorban belehajtják a győzelembe a csapatot.

Ebben az évben voltunk először Szegeden, Újvárosban, és Veszprémben. Nagy hatással volt ránk minden, amit itt tapasztaltunk.

Jellemző a társaságra, hogy az eltelt három év alatt három olyan meccs volt az egész ország területén, ahova nem kísérte el legalább 5 ember a csapatot szurkolni. Nekünk a legfontosabb dolog a világon, hogy jóban-rosszban a mieinkkel legyünk, és segítsük, nem pedig hátráltassuk őket.

A Divízió I. Jégkorong VB-nKiemelkedően jó a kapcsolat a Veszprémmel. De a többi csapattal sincs gond, és mindenhol megtaláltuk a közös hangot a helyi ultrákkal. Kivétel talán Szeged, de ott is csak egy kisebb csoport az, aki nem szível minket. De attól még nem dől össze a világ.

A válogatott meccsek mindig jók arra, hogy ezen kapcsolatokat ápoljuk, és itt tényleg minden a kézilabdáról szól. Szegeden volt eddig a legszívélyesebb a fogadtatás, de nem marad el mögötte Veszprém és Batta sem. Ilyenkor csak egy dolog létezik: HAJRÁ MAGYAROK!

A zöld-sárga mez ma már talán országosan is ismert. Ez a mi ismertetőjelünk. A Veszprémi BL meccsek és a tavalyi döntő felejthetetlen. Jártunk már több sportág meccsein is: Jégkorong Divízió I-es VB az új BS-ben; Kajak-kenu EB Szegeden; Vízilabda Világliga a Szigeten; Tour de Hongrie kerékpárverseny, és természetesen a kézilabda válogatott meccsek.

A nagy cél az idénre a bentmaradás az NB I B-ben. Mivel sajnos minket is utolért a pénztelenség, egy KEK indulást és az NB I-es tagságot kellett feladnunk az életben maradásért cserébe. De bízunk abban, hogy 2-3 év múlva, a klub egész szerkezetét új alapokra helyezve ismét visszajutunk oda, ahová tartozunk: AZ ÉLVONALBA!© Zsedényi Péter 2003 - Minden jog fenntartva!